Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές αξιολογούν την δυνητική επίπτωση των αυξημένων εντάσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο, από τη μία μεριά, και τις εξελίξεις άρσης των περιορισμών lockdown από την άλλη. Κέρδη 25% για τη μετοχή της TUI.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, επεκτείνοντας τα κέρδη τους τις μεσημεριανές ώρες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παίρνουν στήριξη από τα σχέδια της Ευρωπαΐκής Επιτροπής για το ταμείο ανάκαμψης, για 760 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια. Οι προτάσεις έρχονται αφότου Γαλλία και Γερμανία πρότειναν την περασμένη βδομάδα ταμείο ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις οικονομίες που χτυπήθηκαν από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν την τάση που επικράτησε στις ασιατικές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους επενδυτές να αξιολογούν την δυνητική επίπτωση των αυξημένων εντάσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο, από τη μία μεριά, και τις εξελίξεις άρσης των περιορισμών lockdown από την άλλη.

H Φρανκφούρτη κερδίζει 1,2%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 0,6%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,6% ανοδικά. Κέρδη 25% για τη μετοχή της τουριστικής επιχείρησης TUI.

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν κυρώσεις κατά κινεζικών εταιρειών και αξιωματούχων για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ και την απόπειρα επιβολής νέας νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας στην ημιαυτόνομη πόλη. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε το απόγευμα της Τρίτης ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης του για την Κίνα θα γίνει στα τέλη αυτής εβδομάδας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνεται η πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, για το ζήτημα του στενού συνεργάτη Ντομινίκ Κάμμινγκς, οποίος κατηγορείται ότι έσπασε την καραντίνα. Ο Κάμινγκς έχει αρνηθεί να απολογηθεί, ενώ ο Τζόνσον έχει στηρίξει τον σύμβουλο του, παρά τις αυξημένες φωνές για παραίτηση του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v