Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πανδημία πιέζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό εξετάζουν οι επενδυτές. Πάνω από 500.000 νεκροί παγκοσμίως. Στο κόκκινο και οι ασιατικές αγορές. Πτώση 2% στις αγορές πετρελαίου.

Η πανδημία πιέζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις της πανδημίας κορωνοϊού και τα κρούσματα να αυξάνονται.

Εξι μήνες σχεδόν μετά την πρώτη ειδοποίηση της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ύπαρξη μιας «ιογενούς πνευμονίας» στην πόλη Ουχάν, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 500.000 θανάτους και πάνω από 10.000.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, όπως και το Παρίσι. Η Μαδρίτη ενισχύεται οριακά, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,6%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% αρνητικά.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται σήμερα το Βερολίνο, όπου και θα έχει τις πρώτες δια ζώσης συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στα κρούσματα. Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με πτώση 2,3%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με απώλειες 1,7%. Στο μέτωπο των δεδομένων από την Ασία, οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία έκαναν βουτιά 12,3% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών έκανε λόγο για απώλειες 11,6%, σύμφωνα με το Reuters.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 2%, στα $37,72 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με απώλειες 1,9%, διαμορφώνεται στα 40,23 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v