Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 1,7%. Νομοσχέδιο οικονομικής βοήθειας 2,2 τρισ. καταρτίζουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Πρόστιμο €18 εκατ. συμφώνησε να πληρώσει η BMW. Εισαγγελική έρευνα στη BNP Paribas.

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής μετά την πιο ήπια έναρξη συνεδρίασης το πρωί και καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κορωνοϊό και τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 1,7%, η Μαδρίτη 1,1% και το Μιλάνο 1,5%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών περίπου «σκαρφάλωσε» η αισιοδοξία των Γερμανών εξαγωγέων. Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες για τις εξαγωγές, έφτασε σε σημείο που δεν είχε φτάσει από τον Οκτώβριο του 2018 σύμφωνα με το Ινστιστούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) με έδρα το Μόναχο.

Ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες έκανε άλμα, φτάνοντας στις 10,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 5,5 προηγουμένως. Σημαντικά περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του χημικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού αναμένουν άνοδο των εξαγωγών τους το τέταρτο τρίμηνο.

Στην πολιτική επικαιρότητα, νομοσχέδιο οικονομικής βοήθειας 2,2 τρισ. καταρτίζουν οι Δημοκρατικοί κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε χθες υψηλόβαθμος κοινοβουλευτικός.

Η Δημοκρατική πρόεδρος του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος Νάνσι Πελόσι επανέλαβε την ετοιμότητά της να διαπραγματευτεί με τον Λευκό Οίκο. Οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας παραμένουν σε πολιτικό αδιέξοδο για περίπου επτά εβδομάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, Γάλλοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα στην BNP Paribas σχετικά με το ρόλο της στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Σουδάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) στο Παρίσι.

Η BMW και δύο θυγατρικές της στις ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων για φερόμενη διόγκωση όγκων πωλήσεων, με στόχο να να προσελκύσουν επενδύσεις εταιρικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v