Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο ΡΜΙ ευρωζώνης και κορωνοϊός. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της οικονομίας, μέσω των εργαλείων της, «για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Πάουελ.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα στα προκαταρκτικά στοιχεία ΡΜΙ ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο δείκτης υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 50,1 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Αύγουστο, οριακά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, και σημαντικά χαμηλότερα των 51,7 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η μεταποίηση ωστόσο βρέθηκε σε υψηλό διετίας, στις 53,7 μονάδες από 51,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, έναντι των 51,9 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,6%, το Λονδίνο 2,1%, το Παρίσι 1,9%, η Μαδρίτη 1,8% και το Μιλάνο 1,7%.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα σχόλια του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Ο Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της οικονομίας, μέσω των εργαλείων της, «για όσο χρειαστεί».

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις της Covid-19. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα για την Αγγλία την Τρίτη. Ο Πρωθυπουργός συνέστησε στους Βρετανούς να εργάζονται από το σπίτι όπου είναι δυνατόν, ενώ έδωσε εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν νωρίτερα.

Οι νέοι περιορισμοί στην Αγγλία θα μπορούσαν να διαρκέσουν για έξι μήνες. Ολες οι παμπ, τα μπαρ, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 μ.μ. από Πέμπτη, ενώ θα επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο σε τραπέζια. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v