Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ανοδικές διαθέσεις οι ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Συγκρατημένες απώλειες για τον CAC 40 στο Παρίσι. Υποχωρεί το ευρώ.

Ανέκαμψε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 μετά τις βαριές απώλειες την Δευτέρα που προκάλεσαν οι ανησυχίες για lockdown στις ευρωπαϊκές οικονομίες εξαιτίας της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα καλέσει τους κατοίκους της χώρας σήμερα να εργάζονται από το σπίτι και θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη λειτουργία των παμπ, των εστιατορίων και των μπαρ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το γρήγορα επιταχυνόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

«Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να αναλάβουμε περαιτέρω δράση για να ελέγξουμε την επανεμφάνιση των κρουσμάτων και να προστατεύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας (NHS)», πρόκειται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που διανεμήθηκαν από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Επιπλέον, η Deutsche Bank σχεδιάζει να κλείσει ένα στα πέντε καταστήματα στην εγχώρια αγορά της, στη Γερμανία, καθώς προσπαθεί να περιορίσει το κόστος και να αξιοποιήσει τις νέες συνήθειες των πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε διοικητικό στέλεχος.

Ο Φίλιπ Γκόσοβ, που είναι επιβλέπει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στη Γερμανία, δήλωσε στο Reuters ότι η μείωση σε περίπου 400 καταστήματα από τα σχεδόν 500 σήμερα θα γίνει κυρίως σε αστικές περιοχές και να εφαρμοστεί «το συντομότερο δυνατόν».

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,2% στις 357 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,43% στις 5.829 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 12.594 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,4% στις 4.772 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,6% στα 39,53 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,5% στα 1.902 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1707 από 1,1772 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v