Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη γυρίζει θετικά (+0,1%), το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι σταθερό. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%, μετά την πρωινή προσγείωση σε χαμηλό τριών μηνών.

Μαζεύονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Μαζεύουν τις απώλειες τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις μεσημεριανές ώρες, μετά την πτώση 1% το πρωί.

Η Φρανκφούρτη γυρίζει θετικά (+0,1%), το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη κερδίζει 0,7% και το Μιλάνο 0,6%. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%, μετά την πρωινή προσγείωση σε χαμηλό τριών μηνών.

Το κλίμα επιβαρύνεται, καθώς υποχωρούν οι ελπίδες των επενδυτών για οικονομική ανάκαμψη, εν μέσω δεύτερου κύματος κορωνοϊού. Αλμα έκαναν τα νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 6.178 νέες ημερήσιες περιπτώσεις. Σε καραντίνα δύο Γερμανοί υπουργοί, Χάικο Μάας και Πέτερ Αλτμάιερ, αφότου στενές επαφές τους βγήκαν θετικοί στον ιό.

Πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού κυκλοφορεί πλέον, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε για πρώτη φορά σε μεγάλη πόλη, συγκρίνοντας δείγματα και από τα δύο κύματα. Η πρώτη μελέτη για την ανάλυση της δομής του κορωνοϊού από δύο κύματα μόλυνσης σε μία μεγάλη πόλη διαπίστωσε ότι ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος κυριαρχεί στα πρόσφατα δείγματα, όπως ανέφεραν ερευνητές από το νοσοκομείο του Χιούστον

Σύμφωνα με το Reuters, εξετάστηκαν περισσότερα από 5.000 γονιδιώματα από ιστούς της πρώτης φάσης της πανδημίας στο Χιούστον, μία πόλη εθνικά διαφοροποιημένη, με 7 εκατ. κατοίκους και τρέχον κύμα μολύνσεων. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν όλα τα στελέχη στο δεύτερο κύμα είχαν μία μετάλλαξη, γνωστή ως D614G, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις προεξέχουσες πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v