Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο κερδίζει 0,6%, το Παρίσι 0,5%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,173 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,4%, στο $1,275.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό και τις αποκαλύψεις για τις τράπεζες.

Οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών κοιμήθηκαν χαμηλότερα στις συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς επέστρεψαν οι φόβοι για την Covid-19. Η αρνητική κίνηση ήρθε καθώς αναλυτές προειδοποιούν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πιθανό να επιβάλουν περισσότερους περιορισμούς στη δημόσια ζωή τις επόμενες ημέρες, εν μέσω απότομης  αύξησης των ημερήσιων μολύνσεων.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο κερδίζει 0,6%, το Παρίσι 0,5%. Θετικά κινούνται και οι μετοχές στον ευρωπαϊκό Νότο, με τη Μαδρίτη υψηλότερα κατά 0,5% και το Μιλάνο κατά 0,6%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,173 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,4%, στο $1,275.

Στην οικονομική ειδησεογραφία, ο Τζερόμ Πάουελ, Πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), θα υπογραμμίσει, μιλώντας στο Κογκρέσο την Τρίτη, ότι οι μικρομεσαίες αμερικανικές επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί πλήγμα από την πανδημία κορωνοϊού μπορεί να χρειάζονται «άμεση δημοσιονομική υποστήριξη», αντί για δάνεια από την κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v