Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,1%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 1,6%, η Μαδρίτη 1,3%, ενώ το Μιλάνο 1,6%.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, αναζητώντας να ανακάμψουν από τη χειρότερη εβδομάδα που είχαν από τα μέσα Ιουνίου. Στο επίκεντρο η παγκόσμια άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού και οι πολιτικές εξελίξεις.

Μικτά πρόσημα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei να κλείνει με κέρδη 1,2% αλλά τις μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα να υποχωρούν οριακά.

Στο πολιτικό πεδίο, την Τρίτη θα γίνει το πρώτο προεδρικό debate μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο, για να καταπολεμήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, με τις αρχές να δίνουν εντολή όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,1%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 1,6%, η Μαδρίτη 1,3%, ενώ το Μιλάνο 1,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά στο 1,162 δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,3%, με την ισοτιμία στο $1,278.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,9%, στα 39,88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται 0,8% αρνητικά, στα $41,57.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v