Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,1% και το Παρίσι υποχωρεί 0,3%. Αρνητικά κατά 0,5% η Μαδρίτη και κατά 0,3% το Μιλάνο. Πρώτη τηλεοπτική «μάχη» Τραμπ-Μπάιντεν απόψε. Σταθερό το ευρώ, στο $1,167, μικρή άνοδος για τη στερλίνα, στο $1,284.

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Το δυνητικό νέο πακέτο τόνωσης στις ΗΠΑ, το πρώτο προεδρικό debate απόψε ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, οι συνομιλίες για το Brexit και η πανδημία κορωνοϊού βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών την Τρίτη.

Μικτά τα πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα ενισχυμένες, ενώ σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία ελαφρώς χαμηλότερα.

Ανοδικά κινούνται τα futures της Wall, μετά το ράλι της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το αποψινό debate των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά το Brexit αργεί ακόμη –χθες ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Αποχώρησης, την οποία ο Βρετανός Πρωθυπουργός προσπάθησε να αναιρέσει.

Στο εταιρικό μέτωπο, αγωγή εναντίον της Tiffany ανακοίνωσε ότι υπέβαλε η LVMH, σε μια προσπάθεια να αποχωρήσει από την εξαγορά των 16,2 δισ. δολαρίων που θα ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον τομέα της πολυτελούς μόδας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Delaware, αναφέρει ότι η LVMH «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η εξαγορά της Tiffany». Προσθέτει ότι τα «ψευδή επιχειρήματα που προέβαλε η Tiffany είναι εντελώς αβάσιμα».

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,1% και το Παρίσι υποχωρεί 0,3%. Αρνητικά κατά 0,5% η Μαδρίτη και κατά 0,3% το Μιλάνο. Σταθερό το ευρώ, στο 1,167 δολάριο, μικρή άνοδος για τη στερλίνα, στο $1,284.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v