Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί πτώση στις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινήθηκαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο το debate Τραμπ-Μπαιντεν και τα macro στην Ευρώπη. Πάνω από τα 1.900 δολ./οz ο χρυσός.

Πτώση στις ευρωαγορές μετά το προεδρικό debate Τραμπ-Μπάιντεν.

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ψεύτης», «δεν υπάρχει ίχνος ευφυίας πάνω σου»: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν σκληρά λόγια στο πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στο οποίο τηρήθηκαν οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης και της χρήσης μέσων ατομικής προστασίας, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που θρηνεί τον βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο — οι δύο υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν χειραψία, ενώ οι σύζυγοί τους, στο ακροατήριο, φορούν μάσκες και το κοινό αποτελείται από μόλις μερικές δεκάδες θεατές.

Στο μεταξύ, κατά 3,1% αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της Γερμανίας τον Αύγουστο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Toν Ιούλιο είχαν υποχωρήσει 0,2%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3,7%, μετά την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 5,0% του Ιουλίου.

Επιπλέον, κατά 21,5% βυθίστηκε το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η πτώση ήταν 19,8% -η μεγαλύτερη τριμηνιαία συρρίκνωση που έχει καταγράψει η βρετανική οικονομία από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία, το 1955. Όπως ενημέρωσε η Στατιστική Αρχή, το αποτέλεσμα είναι λιγότερο από την αρχική εκτίμηση για βουτιά 20,4%.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,11% στις 361 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,53% στις 5.866 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 12.760 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 4.803 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1% στα 39,67 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.901 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1724 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v