Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο ψύχραιμες οι ευρωαγορές για την υγεία του Τραμπ

Ηρεμεί η αβεβαιότητα για την υγεία του Αμερικανού Προέδρου. Ανοδικά τα future της Wall. Σύντομη βόλτα με SUV έξω από το νοσοκομείο έκανε ο πλανητάρχης, για να χαιρετίσει πλήθος συγκεντρωμένων οπαδών του, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πιο ψύχραιμες οι ευρωαγορές για την υγεία του Τραμπ

Πιο ψύχραιμες εμφανίζονται οι αγορές τη Δευτέρα όσον αφορά την κατάσταση υγείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,6%, το Λονδίνο 0,6%, όπως και το Παρίσι. Η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 0,5%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να ακολουθήσουν τα αμερικανικά και ασιατικά, καθώς ηρεμεί η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τη διάγνωση του Τραμπ με κορωνοϊό.

Ανοδο 0,6% δείχνουν τα futures για την έναρξη και των τριών δεικτών στη Wall σήμερα. Κέρδη 2% σημειώνει το αργό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε για λίγη ώρα χθες Κυριακή από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή, προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV που κινείτο αργά και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο, την παραμονή της ενδεχόμενης επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Προς γενική έκπληξη, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε μπροστά στις πύλες του νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ νωρίς το βράδυ κι ο Ντόναλντ Τραμπ, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας πολυάριθμους υποστηρικτές του, που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο έξω από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, «βαδίζοντας» προς την στασιμότητα. Σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία ΙHS Markit, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών τον περασμένο μήνα, στις 50,4 μονάδες, από 51,9 τον Αύγουστο.

Στο -8,3 διαμορφώθηκε ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό Sentix. Είναι ελαφρώς αποδυναμωμένος από τις -8 μονάδες που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο.

Κατά 4,4% αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 κρατών-μελών, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3,8% σε μηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v