Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο κερδίζει 0,1%, το Παρίσι κινείται υψηλότερα κατά 0,5%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,1% ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%. Περιορισμένες συναλλαγές στην Ασία, λόγω εθνικών αργιών σε πολλές ασιατικές χώρες, αλλά και λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο Τόκιο.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα χθεσινά κέρδη της Wall Street ακολουθούν τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, αν και τις μεσημεριανές ώρες μαζεύτηκε η ανοδική κίνηση.

Τα futures της αμερικανικής αγοράς δείχνουν άνοιγμα με άνοδο κατά 0,8% και για τους τρεις δείκτες, ενώ την Τετάρτη ο Dow έκανε άλμα άνω των 300 μονάδων, με στήριξη από τις ελπίδες για συμφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών για το οικονομικό πακέτο τόνωσης λόγω πανδημίας κορωνοϊού. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος για την προοπτική συμφωνίας.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο κερδίζει 0,1%, το Παρίσι κινείται υψηλότερα κατά 0,5%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,1% ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.

Με περιορισμένες συναλλαγές ξεκίνησε ο μήνας στα ασιατικά χρηματιστήρια, αφ’ ενός λόγω των εθνικών αργιών σε πολλές ασιατικές χώρες, αφ’ ετέρου λόγω του σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο Tokyo Stock Exchange, που οδήγησε σε αναγκαστική αναστολή διαπραγματεύσεων. Κλειστά παρέμειναν λόγω αργίας τα χρηματιστήρια στην ευρύτερη Κίνα και Νότια Κορέα.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η πανδημία του κορωνοϊού. Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna δήλωσε ότι δεν αναμένει έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, της 3ης Νοεμβρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στον τομέα της ένδυσης του κόσμου, η σουηδική H&M, ξεπέρασε τις προβλέψεις όσον αφορά τα τριμηνιαία κέρδη, καθώς ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν από τη βουτιά που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το CNBC, τα κέρδη προ φόρων για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, που ήταν το τρίτο τρίμηνο της εταιρείας, έφτασαν στα 2 δισ. κορώνες Σουηδίας ($265,6 εκατ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v