Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές

Συγκρατημένα ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Νέο «άλμα» 3,8% για το πετρέλαιο. Σχεδόν αμετάβλητο το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

Πίσω στην Ευρώπη, η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης μπορεί να είναι «ασταθής» αντί της αναμενόμενης ανάκαμψης σε σχήμα V που είχε προβλεφθεί νωρίτερα, δήλωσε την Τρίτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι η οικονομία δεν είναι πιθανό να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν προ κορωνοϊού πριν από το 2022, αλλά σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα «χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία» για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, κατά 4,5% αυξήθηκαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Ωστόσο, σε ετήσια βάση υποχώρησαν κατά 2,2%.

Οι παραγγελίες από την Ευρωζώνη έκαναν άλμα 14,6% σε μηνιαία βάση, ενώ από άλλες χώρες ήταν 1,5% υψηλότερα.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά 0,07% στις 365 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,12% στις 5.949 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 12.906 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,48% στις 4.895 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,8% στα 40,69 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.915 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται με οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με το δολάριο στο 1,1786 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v