Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,1%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο επίσης. Στο επίκεντρο η νέα οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικές κινήσεις στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις συνομιλίες για το νέο πακέτο τόνωσης στις ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο δεν καταφέρνουν να ανεβάσουν το κλίμα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,1%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο επίσης.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πλησίασαν περισσότερο κοντά σε μία συμφωνία για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία 45 λεπτών που είχαν χθες, Τρίτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πελόσι Ντρου Χάμιλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ “οι δύο πλευρές έχουν σοβαρή πρόθεση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού.”

Με μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι έχει τη θέληση να προχωρήσει με ένα νέο οικονομικό πακέτο, οικονομικού ύψους μεγαλύτερου των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι Δημοκρατικοί ασκούν πιέσεις εδώ και μήνες.

Στο προσκήνιο και τα ευρωπαϊκά εταιρικά αποτελέσματα. Σήμερα δημοσιεύουν οι Novozymes, Telenor, AkzoNobel και Randstad, Iberdrola, Nestle, Manchester United και Metro Bank.

Την ίδια ώρα, παγκόσμια ρεκόρ έσπασε η Ευρωπαϊκή Ενωση και μόλις άρχισε να εκδίδει ομόλογα. Το βιβλίο παραγγελιών μάζεψε 233 δισ. ευρώ (275 δισ. δολάρια) σε ζήτηση για τα πρώτα κοινωνικά ομόλογά της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ερώτημα τώρα είναι αν η ζήτηση θα επεκταθεί πέρα από αυτή την αγορά, δεδομένου ότι σχεδιάζει να εκδώσει χρέος έως 1 τρισ. ευρώ για να ανακάμψει από τον κορωνοϊό.

Παρόμοια επίπεδα ενδιαφέροντος για συμβατικά και πράσινα ομόλογα, που αναμένονται από την επόμενη χρονιά, θα μπορούσαν να της δώσουν περιουσιακά στοιχεία που τελικά θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα αμερικανικά Treasuries στην παγκόσμια σκηνή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v