Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 0,7%. Δεν βλέπουν φως οι επενδυτές για τη νέα οικονομική βοήθεια προς τους Αμερικανούς. Υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ, στο $1,184.

Απαισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι δεν βλέπει κάποιον τρόπο, με τον οποίο η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ “να έχουν τη θέληση να κάνουν αυτό που είναι σωστό για τους τέλειους Αμερικανούς εργαζόμενους ή για τις υπέροχες ΗΠΑ στο ζήτημα του πακέτο κινήτρων,” για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της Covidv-19.

Στο μέτωπο των δεδομένων, επιδεινώνεται περαιτέρω η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμός GfΚ. O δείκτης υποχώρησε από -1,6 μονάδες στις -3,1 λόγω των φόβων για δεύτερο lockdown, ενώ το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σήμερα δημοσιεύουν οι Unilever, Moncler, Hermes, Michelin, L’Oreal και ST Micro.

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 1% και το Μιλάνο 0,7%. Το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,184 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v