Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%. Μικρά κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε ο ενεργειακός γίγαντας BP. Καλύτερα από τις προβλέψεις τα κέρδη της HSBC.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά το sell off της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την ήπειρο.

H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%.

Οι αγορές βούλιαξαν τη Δευτέρα με το βλέμμα στην αύξηση των παγκόσμιων περιπτώσεων κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο επίκεντρο και οι καθυστερήσεις που αφορούν το δυνητικό νέο αμερικανικό νομοσχέδιο τόνωσης. Ο ευρωπαϊκός τομέας τεχνολογίας βυθίστηκε κατά 7,4%.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας SAP βούλιαξε 22% καθώς η διοίκηση φαίνεται να εγκαταλείπει τον μεσοπρόθεσμο στόχο κερδοφορίας, προειδοποιώντας ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο η εταιρεία προκειμένου να ανακάμψει από τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, μικρά κέρδη ανακοίνωσε ο ενεργειακός γίγαντας BP την Τρίτη για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας ωστόσο τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από τις ισχυρότερες τιμές του πετρελαίου.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα όσον αφορά τα assets, η HSBC ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 3,07 δισ. δολαρίων το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Ηταν 36% χαμηλότερα από τα 4,84 δισ. που είχε καταγράψει έναν χρόνο πριν, καθώς η τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία κορωνοϊού. Σύμφωνα με το CNBC, τα κέρδη ήταν καλύτερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για 2,07 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v