Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Οι επενδυτές επεξεργάζονται τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, μια εβδομάδα μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις στελεχών της Fed. Σημαντική βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία δείχνει ο δείκτης GFK. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας, αλλά και της δικομματικής συμφωνίας που εξασφάλισε ο Joe Biden για τις υποδομές στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για τις προοπτικές μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκιά της ενώ προέβλεψε πως ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει προσωρινά και το 3%. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα οι δηλώσεις στελεχών της Fed για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ προκάλεσαν αναταράξεις στις αγορές.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για τον δείκτη βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξησή του κατά 3,4% σε ετήσια βάση τον Μάιο και 0,6% σε μηνιαία.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, η Βρετανία ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει τα σχέδιά της για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα τον επόμενο μήνα.

Στη Γερμανία, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GFK, που δημοσιοποιήθηκε πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης, έδειξε πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε στις -0,3 μονάδες εν όψει Ιουλίου, έναντι πρόβλεψης για -4,0 και έναντι του -6,9 που ήταν τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά χαμηλότερα στις 456 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.120 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά περίπου 0,1% στις 6.625 μονάδες και κατά 0,13% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.568 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq που ενισχύονται κατά 0,15%-0,3%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v