Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Οριακή πτώση για τον CAC 40 στο Παρίσι. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Περιορισμένη άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εξετάζουν τις προοπτικές ανάκαμψης των οικονομιών υπό τη νέα απειλή της μετάλλαξης Δέλτα που εμφανίστηκε στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει να επιβλέπει συστημικές Επενδυτικές Εταιρείες, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που τίθεται σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, η οποία αυξάνει τις ευθύνες της Τράπεζας. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, “οι Επιχειρήσεις με περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 δισ. ευρώ, που είναι Ανάδοχοι, ή που εμπορεύονται Χρηματοπιστωτικά Εργαλεία για λογαριασμό τους, θα πρέπει τώρα να αιτούνται Τραπεζική άδεια. Η πρώτη ‘ομάδα’ τέτοιων Επιχειρήσεων, πιθανότατα θα ενταχθεί στην επίβλεψη της ΕΚΤ το β’ εξάμηνο του έτους”.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους Ηγέτες να αφήσουν ανοιχτές τις “στρόφιγγες”, προειδοποιώντας ότι μια πρόωρη απόσυρση των μέτρων τόνωσης, μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,13% στις 457 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.136 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,12% στις 15.607 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε οριακές απώλειες 0,12% στις 6.622 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,9% στα 73,99 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.779 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1941.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v