Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αμβλύνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ προβληματίζει η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού. Εξελίξεις στον κλάδο των ασφαλειών, μετά την πρόταση της NN Group για απόκτηση ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της MetLife. Μικτά τα futures της Wall Street.

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πορεία των ασιατικών νωρίτερα, με τους επενδυτές να αρχίζουν να «χαλαρώνουν» ως προς το ζήτημα του πληθωρισμού, θεωρώντας τώρα πως η αύξησή του είναι προσωρινή.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας, η προειδοποίηση του ΠΟΥ πως ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τις μάσκες λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, ενώ στη Βρετανία ο νέος υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τους βουλευτές για το πότε θα χαλαρώσουν περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Daimler ετοιμάζεται για απόσχιση της μονάδας φορτηγών της μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η ολλανδική ασφαλιστική NN Group ανακοίνωσε πως υπέβαλλε προσφορά για την απόκτηση ορισμένων ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της MetLife.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 456 μονάδες, κατά 0,48% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.102 μονάδες, κατά 0,38% ο CAC του Παρισού στις 6.597 μονάδες και κατά 0,16% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.584 μονάδες.

Μικτή εικόνα στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται οριακά χαμηλότερα, τον S&P 500 λίγο υψηλότερα και τον Nasdaq να ενισχύετια κατά 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v