Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Υποχωρεί το ευρώ. Χαμηλότερα το πετρέλαιο.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές καθώς προβληματίζει τους επενδυτές η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, γράφει η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας», εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Παράλληλα, το έκτακτο πρόγραμμα τόνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να λήξει τον επόμενο Μάρτιο και οι αγορές ίσως έχουν δίκιο που δεν τιμολογούν μια αύξηση των αγορών πιο παραδοσιακών assets, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Robert Holzmann.

Όπως αναφέρει το Reuters, η έρευνα νομισματικών αναλυτών της ΕΚΤ αναμένει η τράπεζα να βάλει τέλος στο πρόγραμμα PEPP, ύψους 1,85 τρισ. δολαρίων, μέχρι το τέλος Μαρτίου και δεν βλέπει ενίσχυση του προγράμματος αγοράς assets για αντιστάθμιση της «χαμένης» τόνωσης.

Στις ευρωαγορές, ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,59% στις 454 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,88% στις 7.072 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,34% στις 15.554 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,98% στις 6.558 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση 1,4% στα 73,01 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε 0,1% στα 1.779 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1936 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v