Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Η εξέλιξη της πανδημίας ανησυχεί τις αγορές, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη και στις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Το ιστορικό ρεκόρ στο οικονομικό κλίμα της Γερμανίας δίνει ώθηση στον DAX. Μικτά τα futures της Wall Street.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας και την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, ενώ αναμένονται την Παρασκευή τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ  καθώς οι αγορές προσπαθούν να καταλάβουν εάν η Fed θα αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής νωρίτερα από το σχεδιαζόμενο.

Χθες, εξάλλου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άρχισαν να συζητούν δημοσίως το πότε και πώς θα περιορίσουν το τεράστιο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ξεκίνησε πέρυσι προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, που διαμορφώθηκε σε υψηλό 21 ετών καθώς συνεχίζεται το άνοιγμα της οικονομίας, ενώ στη Γερμανία ο αντίστοιχος δείκτης άγγιξε ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,32% στις 456 μονάδες, κατά 0,11% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.081 μονάδες, κατά 0,29% ο CAC του Παρισιού στις 6.577 μονάδες και κατά 0,83% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 15.684 μονάδες.

Μικτό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v