Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και την απασχόληση στις ΗΠΑ στο επίκεντρο. Ξεκινά σήμερα το βασικό στάδιο διαπργμάτευσης για έναν παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Επιφυλακτικά συνεχίζουν να κινούνται οι επενδυτές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αναμένοντας την ανακοίνωση σειράς οικονομικών στοιχείων από την ευρωζώνη αλλά και τις ΗΠΑ.

Σήμερα ανακοινώνονται στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και το βρετανικό ΑΕΠ, ενώ την Παρασκευή οι ΗΠΑ ανακοινώνουν στοιχεία για την απασχόληση, που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Fed.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τον PMI μεταποίησης, που «κατέβασε ταχύτητα» τον Ιούνιο λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα ενδιαφέροντα της η μέρας και η έναρξη από σήμερα Τετάρτη του βασικού σταδίου διαπραγμάτευσης των 140 χωρών του ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Ο δείκτης Stoxx 600 δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ουσιαστικά αμετάβλητος ο FTSE 100 του Λονδίνου, ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,1% χαμηλότερα ενώ  DAX ενισχύεται κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v