Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,3%. Οι traders στοιχηματίζουν ωστόσο ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της παραλλαγής Ομικρον δεν θα είναι τόσο σοβαρός όσο αρχικά πιστεύαμε.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,3%, το Μιλάνο 0,2% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 0,3%.

Οι διεθνείς αγορές έχουν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της παραλλαγής Ομικρον του κορωνοϊού δεν θα είναι τόσο σοβαρός όσο αρχικά πιστεύαμε.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τέταρτη δόση εμβολίου νωρίτερα από το αναμενόμενο θα χρειαστεί να κάνουμε, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε: «Οταν δούμε τα δεδομένα στον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε αν η Ομικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο καιρό. Και το δεύτερο σημείο είναι ότι νομίζω πως θα χρειαστούμε τέταρτη δόση».

Αδεια έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία με αντισώματα μακράς δράσης της AstraZeneca έδωσε η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ. Παρέχει προστασία σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για Covid-19 και δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Μένε Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης βιοφαρμακευτικών προϊόντων της AstraZeneca, δήλωσε ότι το Evusheld είναι «η πρώτη θεραπεία με αντισώματα που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για την πρόληψη των συμπτωμάτων της Covid-19 πριν από την έκθεση στον ιό».

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, στα 12,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Εναν χρόνο πριν ήταν 19,7 δισ. ευρώ. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν μηνιαίως κατά 4,1% και ετησίως κατά 8,1%, φτάνοντας στα €121,3 δισ. ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν στα 108,5 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 5% έναντι του Σεπτεμβρίου.

Στο μέτωπο των ασιατικών δεδομένων, οι τιμές των φρέσκων λαχανικών αυξήθηκαν κατά 30,6% τον Νοέμβριο στην Κίνα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Η άνοδος ήρθε μετά την ετήσια αύξηση κατά 15,9% του Οκτωβρίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ κερδίζει 0,4%, στα 76,13 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v