Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,4%.

Αρνητικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την πρώτη μέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με άνοδο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις βασικές αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, τα οικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά κέρδη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών για τη ζώνη του ευρώ, έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Ιανουάριο για πρώτη φορά σε έξι μήνες, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι το μπλοκ θα αποφύγει την ύφεση.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε πολύ πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν, με τις θέσεις εργασίας να ενισχύονται κατά 517.000, πολύ περισσότερο από την εκτίμηση του Dow Jones για 187.000. Οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν υψηλότερα.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό υποχώρησαν ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σημαίνει ότι η Federal Reserve έχει περιθώρια για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς συνεχίζει τις προσπάθειές της να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα περάσει τον χειμώνα χωρίς να δει ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ζήτηση αυξήθηκε 3,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από την άνοδο 2% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Το άλμα οφείλεται σε μεγάλες παραγγελίες, χωρίς τις οποίες θα υπήρχε πτώση 0,6%, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v