Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,1%, το Μιλάνο 0,5%. Τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, τα οικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά αποτελέσματα αξιολογούν οι επενδυτές.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις αποφάσεις, τα data και τα εταιρικά αποτελέσματα των κεντρικών τραπεζών αυτής της εβδομάδας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΤτΕ) αύξησαν τα βασικά τους επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και υποσχέθηκαν περισσότερες αυξήσεις.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,1%, το Μιλάνο 0,5%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, πρώτη φορά σε τρία χρόνια έπεσαν τα έσοδα της Apple, καθώς καθυστέρησαν οι παραδόσεις iPhone στη σημαντική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λόγω των διακοπών στην εφοδιαστική αλυσίδα της Κίνας. Η μετοχή της Apple υποχωρεί 3%  στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Κατηφόρισαν τα διαφημιστικά έσοδα της Google το τέταρτο τρίμηνο, δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της που κατέγραψε τέτοια πτώση - απογοήτευσαν και τα κέρδη. Η μετοχή της υποχωρεί περίπου 4%.

Δυνατές πωλήσεις για την Amazon αλλά φρέναρε το cloud. Εσοδα 142,2 δισ. δολαρίων είχε ο γίγαντας του λιανεμπόριου συνολικά το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη ωστόσο ήταν μόλις 3 σεντς ανά μετοχή. Κατρακυλά 5% η μετοχή.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v