Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,2%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικτά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, σε ευθυγράμμιση με το κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,2%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ομιλία του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 3,1% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022 σε μηνιαία βάση, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis στην προσωρινή έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Σε ετήσια βάση υποχώρησε κατά 3,9%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η πετρελαϊκή BP ανακοίνωσε την Τρίτη ετήσια κέρδη-ρεκόρ, υπερδιπλασιάζοντας το σύνολο του περασμένου έτους, καθώς οι τιμές των ορυκτών καυσίμων εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οπως μεταδίδει το CNBC, ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 27,7 δισ. δολαρίων για το 2022, από 12,8 δισ. έναν χρόνο πριν.

Η BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, σημείωσε καθαρά κέρδη χαμηλότερα από τα αναμενόμενα το τέταρτο τρίμηνο, καθώς το άλμα του κόστους κινδύνου, που αντανακλά τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, και τα υψηλότερα λειτουργικά έξοδα αντιστάθμισαν την έκρηξη στις πωλήσεις trading.

Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,15 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τη μέση εκτίμηση των 2,37 δισ. ευρώ έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v