Θετικά αντέδρασαν οι ευρωαγορές στα νέα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Αυξήθηκαν τα κέρδη στις μεγάλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του Μαρτίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Θετικά αντέδρασαν οι ευρωαγορές στα νέα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ηπια θετικά άνοιξαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη αλλά τα κέρδη ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Μάρτιο.

Η Φρανκφούρτη κινείται 1% ανοδικά, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι κατά 0,95%, η Μαδρίτη κατά 0,87% και το Μιλάνο κατά 1,44%. 

Βραχύβια θα είναι η ανθεκτικότητα των αμερικανικών μετοχών φέτος, με μια επιδείνωση της οικονομικής εικόνας πιθανότατα να ρίχνει την αγορά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον Chris Harvey της Wells Fargo & Co.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της τράπεζας αναμένει ότι ο S&P 500 θα υποστεί διόρθωση 10% τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες. Αυτή θα οδηγούσε τον δείκτη στις περίπου 3.700 μονάδες, σημείο που είναι κοντά στα χαμηλά του Νοεμβρίου. Η Wells Fargo διατήρησε την τιμή-στόχο για το τέλος της χρονιάς στις 4.200 μονάδες ή περίπου 2% πάνω από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σημάδια παρατεταμένης ανησυχίας για τις προμήθειες του επόμενου χειμώνα δείχνει η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, παρότι οι άμεσες πιέσεις χαλαρώνουν.

Ενώ τα βραχυπρόθεσμα συμβόλαια παρουσιάζουν ήπιες διακυμάνσεις την ώρα που ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου - τα πιο ακριβά συμβόλαια για το υπόλοιπο του έτους - έχουν κάνει άλμα περίπου 9% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,092 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,243.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v