Ανακάμπτει το δολάριο μετά από τριήμερη πτώση

Τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ ωθούν υψηλότερα το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Πιέσεις για το ιαπωνικό νόμισμα μετά από τριήμερη άνοδο.

Ενισχύεται το δολάριο για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές ημέρες πτώσης καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ περιορίζουν τις ανησυχίες για παγκόσμια επιβράδυνση.

Ειδικότερα, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν καθώς οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων. Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Fed προκειμένου να καθοριστεί η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

«Τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ θα υποχρεώσουν την Janet Yellen (πρόεδρο της Fed) να προετοιμάσει το έδαφος για  αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναλυτής Quincy Krosby, της Prudential Financial.

Επιπλέον, το γεν υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από τρεις μέρες διαδοχικής ανόδου εν αναμονή της εκλογικής αναμέτρησης στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg ενισχύεται 0,5% στις 1.116,77 μονάδες, αφού πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό εβδομάδας, στις 1.108,21 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί 1,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 119,09 γεν αφού πρώτα είχε καταγράψει τριήμερη άνοδο 3%.

Παράλληλα, το γεν κινείται χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ στα 147,56.

Το δολάριο ενισχύεται 0,5% σε σχέση με το ευρώ στο 1,2388.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v