Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 99 δολάρια το πετρέλαιο

Άνοδο μεγαλύτερη των 4 δολαρίων σημειώνει η τιμή πετρελαίου σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, καθώς οι ανησυχίες για μειωμένες προμήθειες από Βενεζουέλα και Νιγηρία, σκιάζουν τις αγορές. Στα 99,5 δολ. το αμερικανικό αργό.

Άνοδο μεγαλύτερη των 4 δολαρίων σημειώνει η τιμή πετρελαίου σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, καθώς οι ανησυχίες για μειωμένες προμήθειες από Βενεζουέλα και Νιγηρία, σκιάζουν τις αγορές.

Η διαμάχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με την αμερικανική ExxonMobil, συνεχίζεται αμείωτη, ενώ υπάρχει πάντα η απειλή εκ μέρους του προέδρου της χώρας Hugo Chavez για διακοπή εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.

Παράλληλα δηλώσεις εκ μέρους στελεχών του OPEC, ότι το καρτέλ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής στην προγραμματισμένη σύνοδό του τον Μάρτιο, δημιουργεί έναν ακόμη παράγοντα συντήρησης των ανοδικών τάσεων.

Η διακοπή λειτουργίας πετρελαϊκών μονάδων στη Νιγηρία, λόγω νέων επιθέσεων από παραστρατιωτικές ομάδες, συμβάλει και αυτή με τη σειρά της.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό, διαπραγματεύεται στο επίπεδο των 99,5 δολαρίων ανά βαρέλι, εμφανίζοντας άνοδο πάνω από 4%.

Εν τω μεταξύ, ράλι σημειώνεται στο χρυσό, ο οποίος ενισχύεται κατά 26 δολάρια στα 932 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v