Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ηρεμούν οι αγορές ομολόγων από τα σχόλια της Λαγκάρντ

Τις κινήσεις οδηγούν οι φόβοι για την πληθωρισμό. Τι είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ για το επερχόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Σταθεροποιητικά το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με το 10ετές στο 3,85% και του 5ετές στο 2,74%.

Δεν ηρεμούν οι αγορές ομολόγων από τα σχόλια της Λαγκάρντ

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων στις συναλλαγές της Τρίτης. Τις κινήσεις οδηγούν οι φόβοι για τον πληθωρισμό και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ τα σχόλια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν φαίνεται να επηρεάζουν θετικά το κλίμα.

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 1,60% και του αντίστοιχου γαλλικού με παρόμοια κίνηση φτάνει στο 2,13%.

Τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 2,69% και δύο μονάδες βάσης του αντίστοιχου ιταλικού, στο 3,64%.

Σε αντίθεση, σταθεροποιητικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς στο 3,85% και του 5ετούς στο 2,74%.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, το επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται στην ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το επερχόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα περιορίσει μια άτακτη διεύρυνση των περιθωρίων αποδόσεων των ομολόγων στην ευρωζώνη, ενώ θα διατηρήσει την πίεση στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν σε τάξη τους προϋπολογισμούς τους, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το νέο μέσο θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό, αναλογικό και να περιέχει επαρκείς δικλείδες ασφαλείας για να διατηρήσει την ώθηση των κρατών μελών προς μια συνεπή δημοσιονομική πολιτική», είπε στο ετήσιο φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v