Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψυχραιμία στις αγορές ομολόγων παρά τον πληθωρισμό-ρεκόρ

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 3,58% και του 5ετούς κατά μία μονάδα βάσης, στο 2,70%.

Ψυχραιμία στις αγορές ομολόγων παρά τον πληθωρισμό-ρεκόρ

Ηπια ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων στις συναλλαγές της Παρασκευής, με την απόδοση του 10ετούς γαλλικού μιάμιση μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,96% και του αντίστοιχου γερμανικού, με ίδια κίνηση, στο 1,38%.

Μιάμιση μονάδα βάσης υψηλότερα και οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, με τις πρώτες στο 2,47% και τις δεύτερες στο 3,40%.

Αντίθετα, καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 3,58% και του 5ετούς κατά μία μονάδα βάσης, στο 2,70%.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα στοιχεία πληθωρισμού της ευρωζώνης για τον Ιούνιο που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει νέα έκρηξη τιμών σε ετήσια βάση και στη χώρα μας (12%) και στην ευρωζώνη (8,6%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v