Ευρωομόλογα: Φρενάρει η στροφή σε ασφαλή καταφύγια

Αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι ένα εύρος από 1% έως 1,5% για την απόδοση του 10ετούς Bund φαίνεται πιο δίκαιο από το 1,5% έως 2%, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λόγοι να είναι αβέβαιο. Ακόμη και στο 2% τη βλέπει η ING.

Ευρωομόλογα: Φρενάρει η στροφή σε ασφαλή καταφύγια

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές κάνουν ένα διάλειμμα από τη στροφή σε ασφαλή καταφύγια εν μέσω φόβων για ύφεση.

Οι αναλυτές εξακολουθούν να φοβούνται την ύφεση λόγω του πληθωρισμού, ενώ περιορίζουν τις προσδοκίες τους για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν περίπου 135 μονάδες βάσης (bps) αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους, από 140 bps την περασμένη εβδομάδα και 155 bps την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι ένα εύρος από 1% έως 1,5% για την απόδοση του 10ετούς Bund φαίνεται πιο δίκαιο από το 1,5% έως 2%, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λόγοι να είναι αβέβαιο.

Οι αναλυτές της ING είπαν επίσης ότι οι αποδόσεις μπορεί να έχουν πιάσει peak πρόσφατα, αλλά υποστήριξαν ότι η σιωπηρή αστάθεια παραμένει υψηλή και θα μπορούσε να οδηγήσει το κόστος δανεισμού της Γερμανίας στο 2%.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς του μπλοκ, αυξήθηκε 3,5 bps στο 1,27%. Οι συναλλαγές είναι μειωμένες σήμερα λόγω αργίας της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας αυξήθηκε 6,5 bps στο 3,27%, με τη διαφορά μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών αποδόσεων να διευρύνεται στις 199 bps. Ανοδος πέντε μονάδων βάσης για την απόδοση του 10ετούς γαλλικού, στο 1,85% όπως και για του αντίστοιχου ισπανικού, που φτάνει στο 2,33%.

Στο 3,51% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενώ στο 2,60% υποχωρεί πέντε μονάδες βάσης του 5ετούς.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v