Οι ανησυχίες για την οικονομία ενισχύουν τα ευρωομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί επτά μονάδες βάσης στο 1,27% μετά από άλμα κατά 11 bps τη Δευτέρα. Του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά 12,7 μονάδες βάσης, στο 34,1%.

Οι ανησυχίες για την οικονομία ενισχύουν τα ευρωομόλογα

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων επέκτεινουν την πτώση τους την Τρίτη λόγω των ανανεωμένων ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές, οι οποίες τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μια πιο αργή πορεία νομισματικής σύσφιξης.

Το ευρώ βυθίστηκε σε χαμηλό δύο δεκαετιών έναντι του δολαρίου καθώς μια άλλη άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας της ευρωζώνης και τα στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής επιβραδύνθηκε απότομα τον Ιούνιο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί επτά μονάδες βάσης (bps) στο 1,27% μετά από άλμα κατά 11 bps τη Δευτέρα. Του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά 12,7 μονάδες βάσης, στο 341% και του 5ετούς κατά 7,8 μονάδες βάσης, στο 2,64%. 

Κατά 2,6 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ιταλικού, στο 3,32% και κατά 5,8 του αντίστοιχου ισπανικού, στο 2,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v