Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα

Στο 4,02% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού και στο 2,92% του αντίστοιχου γερμανικού. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται μιάμιση μονάδα βάσης, στο 4,64%, σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από το 2007.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, ενισχυμένες κατά επτά με οκτώ μονάδες βάσης.

Του 10ετούς γερμανικού, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη, βρίσκεται στο 2,92%, του αντίστοιχου γαλλικού στο 3,49%, του 10ετούς ιταλικού στο 4,87%, του ισπανικού στο 4,02% και του αντίστοιχου ελληνικού στο 4,39%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται μιάμιση μονάδα βάσης, στο 4,64%, σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από το 2007. 

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Υφεση για τη γερμανική οικονομία προβλέπεται φέτος. Επιστροφή σε ανάπτυξη από το 2024, εκτιμούν τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της χώρας. Ο πιο σημαντικός λόγος για την ύφεση είναι ότι η βιομηχανία και η ιδιωτική κατανάλωση ανακάμπτουν πιο αργά από ό,τι περίμεναν την άνοιξη.

Δεύτερο μήνα γκάζωσε ο πληθωρισμός στην Ισπανία. Το 3,2% του Σεπτεμβρίου οφειλόταν στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων. Ενα μήνα πριν, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν στο 2,4%. Το αποτέλεσμα στηρίζει τις επιλογές της ΕΚΤ για πιο υψηλά επιτόκια, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φρενάρει ο πληθωρισμός στη Γερμανία. Αισιόδοξα τα νέα. Στο 4,2% κατέβασε ταχύτητα ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τον Σεπτέμβριο, από 5,9% τον Αύγουστο. Είναι το πρώτο κρατίδιο που ανακοίνωσε στοιχεία και μία περιοχή που συχνά δίνει τάση για όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v