"Αέρας στα πανιά" της Wall Street από Fed και Ρωσία

Η ουκρανική νηνεμία στηρίζει σε 2η κερδοφόρο συνεδρίαση την Wall Street και τα σχόλια του Σ. Φίσερ για τα αμερικανικά επιτόκια προσθέτουν δυναμική ώθηση στους δείκτες. Εκτίναξη του Micex στην Μόσχα, ανακούφιση στις ευρωαγορές.

Ανάκαμψη τιμών εμφανίζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα καθησυχαστικά σχόλια από την Fed για τα επιτόκια και τις ελπίδες εκτόνωσης στην ουκρανική κρίση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 16.611 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,49% στις 1.941 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,76% στις 4.404 μονάδες.

Πριν το άνοιγμα της Wall Street, ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Stanley Fischer, αναφέρει σε προσχέδιο ομιλίας του σε συνέδριο στην Στοκχόλμη, ότι μπορεί να χρειαστεί συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ώστε να υποστηριχθεί η ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία.

Η λήξη των στρατιωτικών ασκήσεων της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση στις γεωπολιτικές εντάσεις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και στην Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 1,1%.

Η διατήρηση της γεωστρατηγικής νηνεμίας στηρίζει και σήμερα την επενδυτική ψυχολογία και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν σημαντικά κέρδη.

Στην Μόσχα το ρούβλι ενισχύεται 0,6% έναντι του δολαρίου, με άνοδο επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης Micex άνοιξε 2% υψηλότερα.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ, η μετοχή της Priceline αντιδρά με πτώση 2,7% στην ανακοίνωση των μεγεθών.

Η μετοχή της Mannkind εκτινάσσεται 28% κατόπιν αδειοδότησης από την Sanofi για την πώληση της εισπνεόμενης ινσουλίνης Afreeza στις ΗΠΑ.

Στις υπόλοιπες αγορές η τιμή του πετρελαίου στο συμβόλαιο στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 0,7% στα 98,32 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί δύο δολάρια στα 1.309 δολ. ανά ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v