Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο προσκήνιο

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω μπαράζ αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες. Στο επίκεντρο τα macro αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Κέρδη για το πετρέλαιο. Πτώση για τον χρυσό.

Kέρδη στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο προσκήνιο

Ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall Street, μετά τη χθεσινή πτώση των Dow Jones και S&P.

Στο προσκήνιο παραμένουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Μικρά κέρδη σημειώνει η μετοχή της IBM μετά τη χθεσινή πτώση 4,92%, ενώ άνοδο σημειώνει η Qualcomm καθώς τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Με θετικό πρόσημο και η Apple, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από διεθνείς οίκους.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 2% σημειώνει η Verizon, καθώς τα μεγέθη που σημείωσε δεν ικανοποίησαν την αγορά, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται και η ΕΒay.

Κινητικότητα και υψηλό συναλλακτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των PPG, Industries, Phillip Morris, Blackstone, Visa, Mattel, Amazon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί κατά περίπου 20% από τις αρχές του 2017, έναντι 3% του S&P.  Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία θα είναι πρώτη που θα σπάσει το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 10.000, στις 244.000. Ο μέσος όρος των 4 τελευταίων εβδομάδων για τις αιτήσεις υποχώρησε κατά 4.250 και διαμορφώθηκε στις 243.000.

Ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed υποχώρησε κατά 10 μονάδες τον Απρίλιο και ανήλθε στις 22,0 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες δεν έχουν κοπάσει και ενδέχεται να επανέλθουν ανάλογα με τις εξελίξεις. Παράλληλα, στην αβεβαιότητα από τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο έρχονται να προστεθούν οι γαλλικές εκλογές αλλά και οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών αναμένεται να βρεθούν αύριο οι δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Fed για την οικονομία, την ανάπτυξη αλλά και τις κεφαλαιακές αγορές.

Σε ό,τι αφορά στα εμπορεύματα, κέρδη της τάξεως του 1% καταγράφει το πετρέλαιο, με την τιμή του να κυμαίνεται στα επίπεδα των 51 δολαρίων ανά βαρέλι. Μικρές απώλειες σημειώνει ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1.280 δολαρίων ανά ουγγιά.

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να κινείται στο 1,06.

Ο Dow Jones κινείται στις 20.578 μονάδες με κέρδη 0,85%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,94%, στις 5.918 μονάδες.

Κέρδη 0,79% για τον S&P, που διαμορφώνεται στις 2.356 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v