Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P καθώς συνεχίζεται η εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Επέστρεψε πάνω από τις 8.000 μονάδες ο Nasdaq. Σε νέο υψηλό τεσσάρων ετών η τιμή του Brent.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς προβληματίζει η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας.

«Είναι δύσκολο να προχωρήσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που η Ουάσιγκτον βάζει «το μαχαίρι στο λαιμό της Κίνας» δήλωσε ο κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου,Wan Shouwen. Εξαρτάται από τη «θέληση» των ΗΠΑ το αν θα αρχίσουν ξανά οι συζητήσεις, τόνισε.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε στην ομιλία του στον ΟΗΕ τις εμπορικές πολιτικές της Κίνας, ενώ υπογράμμισε πως κύριο μέλημα του είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα των Αμερικανών. Επίσης κάλεσε τον ΟΠΕΚ να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου και ζήτησε την απομόνωση του Ιράν.

Παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε τρίτη αύξηση επιτοκίων εντός του 2018.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, σε υψηλό 18 ετών ανήλθε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 138,4 μονάδες από 134,7 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 132 μονάδες.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,26% ή 70 μονάδων στις 26.492, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 2.915 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 8.007 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+2%), Walt Disney (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι της Intel (-2%) και UnitedHealth (-1,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 0,3% στα 72,28 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του Brent ανήλθε σε νέο υψηλό τεσσάρων ετών στα 81,89 δολ. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.205 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ στο 1,1769 δολ. από 1,1770 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 3,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v