Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από την Apple

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με την Apple να ενισχύεται πάνω από 2%. Άνοδος για το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός.

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από την Apple

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, «υπό βροχή» μακροοικονομικών στοιχείων, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την απόφαση της Fed να αυξήσει το επιτόκιο για τρίτη φορά φέτος και το ράλι της Apple να δίνει ώθηση στον τεχνολογικό τομέα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 26.507 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,56% στις 2.922 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,59% στις 8.055 μονάδες. 

Οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed και την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του Τζερόμ Πάουελ. Ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, ενώ τόνισε πως δεν βλέπει μια άνοδο του πληθωρισμού υψηλότερα από τις προβλέψεις. Ο ίδιος προειδοποίησε παράλληλα για τους κινδύνους που κρύβει η εμπορική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τραμπ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητη τη μέτρηση για την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο στο 4,2%.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Αύγουστο στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των $75,8 δισ., σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Census Bureau.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,6% ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,7%, σε μία ανάγνωση που δείχνει να είναι η χειρότερη από τον Φεβρουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,96% στα 72,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,92% χαμηλότερα, στα 1.188 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, ενώ κινείται υψηλότερα και έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1681 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,06%. 

Στο ταμπλό, η Apple καταγράφει κέρδη 2,2% στα 225 δολάρια, μετά την αναβάθμιση της μετοχές σε «οverweight» από αναλυτές της JP Morgan. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v