Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με στήριξη από την Intel

Διαγράφει τις αρχικές απώλειες η αμερικανική αγορά, με την Intel να πραγματοποιεί ράλι 3%. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 3,03% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με στήριξη από την Intel

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, διαγράφοντας την αρχική πτώση, καθώς το ράλι της Intel οδηγεί υψηλότερα τον τεχνολογικό τομέα.  

O Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 26.492 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% υψμηλότερα στις 8.053 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 2.916 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέας της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες κατέβασαν ταχύτητα τον Αύγουστο, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες ισχυρών κερδών. Ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τα μικρότερα κέρδη από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Την ίδια ώρα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch είχαν προβλέψει αύξηση 0,4% και στις δαπάνες και στα εισοδήματα.

Ο δείκτης για τις προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης (Personal Consumption Expenditure) -ο προτιμώμενος δείκτης για τον πληθωρισμό της Fed- αυξήθηκε 0,1% τον Αύγουστο. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του PCE υποχώρησε στο 2,2% τον Αύγουστο από 2,3% τον Ιούλιο.

Ο δομικός PCE, που εξαιρεί τη διατροφή και την ενέργεια, ήταν αμετάβλητος τον Αύγουστο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε 2%, όπως και τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,1% στα 72,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,19% στα 1.189 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει κέρδη 0,57% έναντι του ευρωπαϊκού, με την ισοτιμία στο 1,1577 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 3,038%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 12,4%. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC) κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Tesla Inc, Ίλον Μασκ, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού ανήρτησε σειρά «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από τη Γουόλ Στριτ.

Άλμα 3% σημειώνει η μετοχή της Intel, μετά τη δήλωση του CEO ότι η εταιρεία θα επιτύχει το ετήσιο outlook για τα έσοδα. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v