Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Καναδά

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να είναι κοντά σε νέο ρεκόρ. Άλμα 13% για την Tesla. Άλμα 2,8% για το αργό.

Ανοδος στη Wall μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Καναδά

Η απόφαση του Καναδά να υπογράψει νέα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και το Μεξικό οδηγεί υψηλότερα τις αμερικανικές μετοχές, φέρνοντας τον S&P 500 σε απόσταση «βολής» από τα νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 26.646 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,66% υψηλότερα στις 8.098 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,58% στις 2.930 μονάδες. 

Στο εταιρικό μέτωπο, ξεχωρίζουν οι αλλαγές στην ηγεσία των General Electric και Pfizer.

Ο CEO της General Electric Τζον Φλάνερι τη Δευτέρα αποχώρησε από τη θέση του, ένα μόλις έτος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε επιβάρυνση $23 δισ. σχετιζόμενη με την επιχείρηση ενέργειας.

Ο Φλάνερι, που ανέλαβε τον Ιούνιο του 2017, θα αντικατασταθεί από τον Λόρενς Κουλπ, που είχε ομόφωνη υποστήριξη από το διοικητικό συμβούλιο.

Η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιεί άλμα 13%.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε τη Δευτέρα και ο CEO της Pfizer, Ιαν Ριντ, δηλώνοντας ότι θα απομακρυνθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 59,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 61,3 τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 60,7 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,8% στα 75,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,14% χαμηλότερα, στα 1.194 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1597 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται μία μονάδα βάσης στο 3,07%.

Στο ταμπλό, ράλι 16% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά τον διακανονισμό του CEO Έλον Μασκ με τη SEC.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v