Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα «βουτιά» στη Wall Street με τον Dow να χάνει 480 μονάδες

Βαθιά στο κόκκινο κινείται πλέον η Wall Street παρά τις απόπειρες ανάκαμψης. Απώλειες σχεδόν 2% για Dow Jones και S&P. Στο 3,13% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα πάνω από 2% για τον χρυσό.

Νέα «βουτιά» στη Wall Street με τον Dow να χάνει 480 μονάδες

Νέες βαριές απώλειες καταγράφει η Wall Street μια μόλις ημέρα μετά το sell-off που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την άνοδο των επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,9% στις 25.126 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,18% χαμηλότερα στις 7.331 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,87% στις 2.733 μονάδες. 

Tην Τετάρτη, ο βιομηχανικός δείκτης βούτηξε 831 μονάδες ή 3,13%, μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις της τελευταίας πενταετίας. Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και η μετατόπιση επενδυτών από τον τεχνολογικό τομέα, σε συνδυασμό με τους φόβους για την έλευση του τυφώνα Μάικλ, οδήγησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στη Fed υποστηρίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα έπρεπε να «ανεβάσει ταχύτητα» στις αυξήσεις επιτοκίων. «Δεν θα ήθελα ούτε κατ’ ελάχιστο να δω την οικονομία να επιβραδύνεται, χωρίς ενδείξεις πληθωρισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

O Τραμπ πραγματοποίησε νέα επίθεση κατά της Fed σήμερα, υποστηρίζοντας πως υπήρξε «υπερβολικά» επιθετική στην πολιτική της.«Κάνουν μεγάλο λάθος» τόνισε σε συνέντευξή του στο Fox ο κ. Τραμπ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Σεπτέμβριο από 2,7% τον Αύγουστο, ανακουφίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση του πληθωρισμού στο 2,4%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν προσμετράει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,2% σε ετήσια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,38% χαμηλότερα στα 72,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 2,9% στα 1.222 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται χαμηλότερα έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,156 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,13%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v