Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τη Fed

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες μετά τη Fed. Στο 3,23% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Συνεχίζει καθοδικά το αργό. Οριακές κινήσεις για το δολάριο. Αλμα 7% για τη μετοχή της TripAdvisor.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τη Fed

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά το «σήμα» της Fed για νέα αύξηση επιτοκίου το Δεκέμβριο. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 26.124 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,75% στις 7.514 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,48% στις 2.800 μονάδες. 

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο την Πέμπτη στο επίπεδο του 2% με 2,25%, τονίζοντας ότι η σταθερή βελτίωση της αγοράς εργασίας και οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες διατηρούν την οικονομία σε τροχιά.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται και η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό» επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC), διατηρώντας ανέπαφα τα σχέδια της για σταδιακή αύξηση επιτοκίων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας σημείωσε οριακή πτώση την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 1.000 στις 214.000.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη πτώση, στις 210.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 1,6% στα 60,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.222 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τα αρχικά κέρδη, μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης της Fed. To αμερικανικό νόμισμα κινείται 0,53% υψηλότερα έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,36 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται στο 3,23%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Monster Beverage βουτάει 11%. Σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο CEO ανέφερε ότι η Cοcα Cοla σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο ανταγωνιστικά ποτά. 

Άλμα 7% σημειώνει η μετοχή της TripAdvisor, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v