Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί μαζί με το αργό η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Κάτω από τα $60 το αργό. Μικρή άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ. Στο 3,22% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί μαζί με το αργό η Wall Street

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι βαριές απώλειες του αργού πετρελαίου πυροδοτούν φόβους παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο Dow Jones κινείται 1% χαμηλότερα στις 25.919 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 2,1% στις 7.358 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,38% στις 2.768 μονάδες. 

To αργό πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 60 δολαρίων την Παρασκευή, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο της παγκόσμιας παραγωγής και τον αρνητικό αντίκτυπο της εμπορικής διαμάχης στη ζήτηση. 

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού διολισθαίνει 1,7% στα 59,55 δολάρια το βαρέλι. 

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 0,9% στα 69,7 δολάρια το βαρέλι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, αφότου έμεινε σχεδόν αμετάβλητος μετά τον Ιούλιο. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα κινηθεί 0,2% υψηλότερα.

Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη την ενέργεια και τα τρόφιμα, ενισχύθηκε 0,2%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού κινήθηκαν 2,9% υψηλότερα. Τον Σεπτέμβριο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 2,6%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει απώλειες έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1356 δολ/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 3,22%. 

Στο ταμπλό, στο «κόκκινο» βρίσκονται οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών. Η μετοχή της Exxon Mobil υποχωρεί 2%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v