Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H αισιοδοξία για το εμπόριο ανεβάζει τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τις προσδοκίες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου να επιστρέφουν. Νέα άνοδος για το αργό. Στο 2,9% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο.

H αισιοδοξία για το εμπόριο ανεβάζει τη Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 24.666 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,28% στις 7.121 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,18% στις 2.668 μονάδες. 

Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ στο 2,2%. Τον Οκτώβριο η ετήσια άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή είχε διαμορφωθεί στο 2,5%.

Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκε και αυτός κατά 2,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,1% στα 52,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,13% υψηλότερα στα 1.248 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει οριακές κινήσεις έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,9%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v