Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το βλέμμα στην Κίνα

Σε αρνητικό έδαφος οι Dow και S&P καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για το εμπόριο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άλμα 2% για το αργό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το βλέμμα στην Κίνα

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι προσδοκίες για πιθανή επίλυση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα «πάγωσαν» μετά από δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε πιθανές αμερικανικές κυρώσεις για οικονομική κατασκοπεία.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 24.380 μονάδες διαγράφοντας κέρδη 350 μονάδων. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.047 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,07% στις 2.635 μονάδες. 

Οι ελπίδες των επενδυτών για μια εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον αναπτερώθηκαν μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, που ανέφερε ότι η Κίνα προχωράει στη μείωση των δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα καταδικάσει την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις και οικονομική κατασκοπεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Με βάση τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, στις δράσεις που θα λάβει η κυβέρνηση Τραμπ κατά της Κίνας περιλαμβάνεται και η επιβολή κυρώσεων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν αναπάντεχα τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, καθώς η αύξηση του κόστους υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση στα προϊόντα ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,6% τον Νοέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 2,5%, κατεβάζοντας ταχύτητα από το 2,9% του Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,08% στα 52,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,22% στα 1.252 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ πραγματοποιεί οριακή πτώση έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1341 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,84%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v