Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγράφει τα κέρδη η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Άλμα 2,8% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,9% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Διαγράφει τα κέρδη η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 02% στις 24.480 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,79%, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,4% χαμηλότερα, στις 2.639 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην πορεία της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Την Τετάρτη το Reuters μετέδωσε ότι κρατικές κινεζικές εταιρείες έχουν παραγγείλει τουλάχιστον 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας. Πρόκειται για τις πρώτες εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα παρέμβει προσωπικά στην υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η CFO της Huawei, αν αυτό βοηθούσε στην εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ωστόσο, η είδηση ότι η Κίνα συνέλαβε και δεύτερο Καναδό διπλωμάτη προσγείωσε τις προσδοκίες για αποκλιμάκωση της κρίσης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 1,6% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2015, μετά την αναθεωρημένη άνοδο 0,5% του Οκτωβρίου.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα μειωθούν κατά 0,9%.
Τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν 0,7%. Ήταν η μικρότερη ετήσια αύξηση από το Νοέμβριο του 2016 και ήρθε μετά την άνοδο κατά 3,3% τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 27.000 στις αρχές Δεκεμβρίου, φτάνοντας στις 206.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις απώλειες και έκλεισε με κέρδη 2,8% στα 52,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,13% χαμηλότερα, στα 1.248 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,905%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v