Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Ανοδική ανάσα στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από δύο σερί sell off. Στο επίκεντρο η απόφαση της Fed για τα επιτόκια. «Βουτιά» 7,3% για το πετρέλαιο. Σε υψηλό πέντε μηνών ο χρυσός.

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα.

Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων για τέταρτη και τελευταία φορά το 2018 με τον Ντόναλντ Τραμπ να αντιδρά για άλλη μια φορά.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι εκεί στη Fed να διαβάσουν το σημερινό editorial της Wall Street Journal, πριν κάνουν ακόμη ένα λάθος. Μην αφήσετε να αφαιρεθεί κι άλλη ρευστότητα από την αγορά. Μην προχωράτε μόνο με ανούσια νούμερα. Καλή τύχη!» ,ανέφερε στο twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,35% ή 82 μονάδες στις 23.675, ο S&P κατέγραψε άνοδο μόλις 0,01% στις 2.546 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,45% στις 6.783 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+4,2%), Goldman Sachs (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-2,4%) και Chevron (-2,3%).

Στο μεταξύ, η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Νοέμβριο, μετά από πτώση τον Οκτώβριο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών κινήθηκαν 3,2% υψηλότερα τον Νοέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,256 εκατ. κατοικιών.

Σύμφωνα με το CNBC, η άνοδος προήλθε αποκλειστικά από τα νέα διαμερίσματα, καθώς οι ενάρξεις μονοκατοικιών διολίσθησαν τον περασμένο μήνα σε χαμηλό ενάμισι έτους.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 7,3% στα 46,24 δολ. ανά βαρέλι μετά την αύξηση της παραγωγής αργού τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία.

Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό πέντε μηνών σημειώνοντας άνοδο 0,1% στα 1.253 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1360 δολ. από 1,1347 την προηγούμενη ΜΈΡΑ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v