Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell off

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες. Στο 2,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση 2% για το αργό. Υποχωρεί το δολάριο. Κέρδη πάνω από 4% για τη μετοχή της Boeing.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell off

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τις χθεσινές απώλειες που οδήγησαν τον Dow Jones σε περιοχή διόρθωσης και τους S&P 500 και Nasdaq στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 23.813 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 6.803 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,8% στις 2.657 μονάδες. 

Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινάει σήμερα, με την πλειονότητα να αναμένει αύξηση επιτοκίου.

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την έκκληση στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ για μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών κινήθηκαν 3,2% υψηλότερα τον Νοέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,256 εκατ. κατοικιών.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα, δείχνοντας πτώση αντί για την άνοδο που είχε μετρηθεί αρχικά.

Εν τω μεταξύ, οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν (για έναρξη τους επόμενους μήνες), μια ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα, αυξήθηκαν κατά 5%, στο επίπεδο του 1,225 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,2% στα 48,75 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν φόβους για την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή. Σύμφωνα με την Genscape, εταιρεία παροχής στοιχείων για εμπορεύματα, τα αποθέματα στην Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 630.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η αρμόδια Υπηρεσία Ενέργειας εκτιμά στη μηνιαία έκθεσή της ότι η παραγωγή σχιστολιθικού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί κατά 134.000 τον Ιανουάριο, στα 8,166 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Το αργό είναι επίσης υπό πίεση εν μέσω αποφυγής κινδύνου από πλευράς των επενδυτών, λόγω ανησυχιών για δυνητική επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο χρυσός κινείται 0,02% υψηλότερα, στα 1.252 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,137 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,84%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing κινείται 4,1% υψηλότερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 20% στο μέρισμα και νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v