Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόριο και Twitter «κοκκίνισαν» τη Wall Street

Απώλειες κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς προβληματίζουν οι εξελίξεις στις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας. «Βουτιά» 9,8% για το Twitter. Στο επίκεντρο η παγκόσμια ανάπτυξη. Πέμπτη σερί πτώση για τον χρυσό.

Εμπόριο και Twitter «κοκκίνισαν» τη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κάντλοου υπογράμμισε την Πέμπτη ότι υπάρχει «μεγάλη απόσταση» με την Κίνα στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.

Επιπλέον ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του πριν την 1η Μαρτίου, πριν δηλαδή τη λήξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Στο μεταξύ, η υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης στην Ευρωζώνη επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον κίνδυνο επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,86% ή 218 μονάδες στις 25.172, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,93% στις 2.706 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,18% στις 7.288 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walmart (+1%) και Travelers (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-2,1%) και DowDuPont (-2%).

Στο εταιρικό μέτωπο, το Twitter (-9,8%) μπορεί να ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ωστόσο οι διοίκηση εμφανίστηκε συγκρατημένη στις προοπτικές κερδοφορίας για το α’ τρίμηνο 2019. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 255 εκατ. δολάρια ή 33 σεντς έναντι 91 εκατ. δολ. ή 12 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα ανήλθαν στα 909 εκατ. δολάρια από 732 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα στα 866 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το 68% των εισηγμένων στον δείκτη S&P έχουν ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου.

«Είμαστε στη μέση της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων και η εικόνα μόνο καθαρή δεν είναι», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της E-Trade, Mike Loewengart. Το φετινό ράλι είναι εντυπωσιακό όμως μπορεί εύκολα να διακοπεί αν περισσότερες εταιρείας χάσουν τους στόχους κερδοφορίας».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,5% στα 52,64 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση για πέμπτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,1% στα 1.314 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1351 δολ. από 1,1364 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v