Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Υποχωρούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο και την ανάπτυξη. Ενισχύεται το δολάριο. Μικρή άνοδος για χρυσό και αργό. Στο 2,64% η απόδοση του 10ετούς.

Τρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς έχουν επιστρέψει οι ανησυχίες για κατάρρευση των εμπορικών συνομιλίων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και αυξάνονται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,45% στις 25.057 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,57% στις 7.250 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 2.697 μονάδες. 

Για την εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης οδεύει σε απώλειες 0,5%, μετά από έξι διαδοχικές εβδομάδες κερδών. Ο S&P 500 βρίσκεται σε τροχιά για πτώση 0,7% και ο Nasdaq ετοιμάζεται να κλείσει με εβδομαδιαία πτώση 0,3%.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ πριν τη λήξη της διορίας για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας την 1η Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, το Politico μετέδωσε πως ο κ. Τραμπ θα υπογράψει την άλλη εβδομάδα διάταγμα το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση κινεζικού εξοπλισμού σε ασύρματα δίκτυα στις ΗΠΑ.

«Μέχρι τώρα οι αγορές ήταν αισιόδοξες πως θα υπάρξει μια εμπορική συμφωνία, παρά την ύπαρξη ελάχιστων ενδείξεων για αυτό. Η στάση του κ. Τραμπ ανησυχεί τώρα τους επενδυτές λίγες εβδομάδες πριν τη λήξη της διορίας» ανέφερε σε σημείωμά του ο πρόεδρος της Reinaissance Macro Research.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 52,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,2% στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα στο 2,64%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hasbro βουτάει 3,6%. Η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της Mattel, του μεγάλου ανταγωνιστή της Hasbro, πραγματοποιεί άλμα 23%, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών υψηλότερων από τις προβλέψεις.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v